maanantai 13. kesäkuuta 2011

Viidakon önniäisiä ja HAI!

Ao Leuwk

Heti aluksi pieni korjaus viimekertaiseen blogiin. Naapurimme Chris ei ole suinkaan itävaltalainen vaan sveitsiläinen. No, melkein same same...but different ;) Naapureista puheen ollen, saimme eilen seinänaapureiksemme honeymoonilla olevan brittipariskunnan. Vaikuttavat aika samanhenkisiltä kuin me; pelkäävät mopedin vuokraamista, sukeltamista ja viidakon önniäisiä :D Mutta kaikkeenhan tosiaan tottuu pikku hiljaa. Meikäläinen alkaa olla jo ihan fiiliksissä skootterin kyydissä, eikä pienet töyssyt tai jyrkät alamäet enää pelota. Ollistakin huomaa, että sisäinen motoristi on selkeästi herännyt ja kultsin joka aamun ensimmäinen kysymys onkin ollut "mihis tänään ajetaan?" ;) Harkitsen tässä vakavasti harrikan ostamista, kun Ollihan täyttää syksyllä pyöreitä ;)

Astetta isommat etanat täällä...
Viidakon önniäisetkään eivät enää pelota yhtä paljon kuin  ennen. Pienet hämähäkit ja oudot lentävät örkit ovat vastaan tullessaan jo ihan ok. Eilen bongasimme tiellä kävellessämme kirkkaan vihreän käärmeen! Ensin vaivuin tietenkin syvään paniikkitilaan ja huidoin mäen päällä odottavaa Ollia paikalle pelastamaan henkeni. Toisen vilkaisun jälkeen huomasin, että kyseinen luikku käärme olikin aika suloinen. SULOINEN! Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli harmiton puukäärme.

Odottelen tässä villamme terassilla aamupalaa ( Olli paahtaa keittiössä kinkku-juustoleipiä) ja kuuntelen mereltä kuuluvaa pörinää. Pieni vilkaisu horisonttiin paljastaa, että sukellusfirmojen laivathan ne siellä huristelee kohti aamun ensimmäisi pulahduksia vedenalaiseen maailmaan. Hieman edelleenkin kutkuttaisi ajatus sukeltamisesta, varsinkin eilisen jälkeen, kun kävin haastattelemassa saaren ainoan suomalaisen sukelluspuljun tyyppejä matkailuartikkeliani varten. Oli hassua ajella skootterilla melkein Sairee Beachin toiseen päähän ja määränpäässä odotti pikkuinen toimistorakennus, jonka ulkopuolella raikasi vahvat suomalaiset murteet :) Melkein tuli jo ikävä ruisleipää ja salmiakkia...ja täytyy myöntää, lomalta on aina kiva myös palata kotiin omaan sänkyyn nukkumaan ja toimivaan suihkuun ;) Toivottavasti saadaan sitten juhannukseksi samanlaiset helteet, kuin nyt on ollut.
Koh Tao Star Villa. Alhaalla kaksi villaa, ylhäällä penthouse.

Huomenna on siis aika jättää Koh Tao ja matka jatkuu ns. sivistyksen pariin Singaporeen. Loman laatu muuttuu taas kertaheitolla. Paratiisirannat ja snorklailu jää taa ja edessä odottaa kaupunkiloma täynnä vilskettä ja vilinää. Yöpyminen suoritetaan jälleen kerran vaatimattomasti viiden tähden hotellissa. Tällä kertaa saimme hankittua hyvän diilin Intercontinentaliin. Viiden yön mittaiseen visiittiimme kuuluu ainakin illallinen maailmankuulun kokin Joel Robuchonin ravintolassa, Leijonakuningas-musikaali Sands-teatterissa sekä hurvittelu Universal Studios -huvipuistossa. Eikä pidä tietenkään unohtaa, että kaupungissa sattuu olemaan tässä kuussa Great Singapore Sale, eli hurjat alennusmyynnit kaikissa liikkeissä. Muahahahaa! Tämä taitaa nyt olla kaiken kaikkiaan kolmas visiitti kyseiseen kaupunkiin ja täytyy kyllä sanoa, että pidän Singaporesta todella paljon. Kaupungissa sekoittuu mukavasti länsimaalainen ja aasialainen kulttuuri. Toki eläminen on huimasti kalliimpaa, kun Thaimaassa tai Malesiassa, mutta toisaalta palvelut pelaavat myös paremmin kuin muissa Kaakkois-Aasian suurkaupungeissa. Ja mikä tärkeintä, ruoka on kuitenkin todella halpaa ja ERITTÄIN hyvää. Singaporessa on myös erittäin tarkka hygieniavalvonta, joten ulkona olevista ruokakojuista uskaltaa napata mukaan evästä paljon herkemmin kuin esimerkiksi Bangkokissa, jossa rotat vilisevät ruoanlaittopisteiden ympärillä.

Nyt suuntaamme viimeiselle snorklailuretkelle Taolla (tältä erää). Eilinen retki Au Leuwkille oli erittäin palkitseva, sillä onnistuimme bongaamaan veden alla yhden crocodile needlefishin (mikä sitteni ikinä onkaan suomeksi) sekä pienen HAIN. Kyseessä oli siis vaaraton riuttahai. Toivottavasti näemme niitä tänään lisää! Illalla menemme varmasti vielä viimeiselle illalliselle Heidin ja Alanin kanssa. Toivottavasti kuitenkin palaamme taas Taolle lähivuosina, on tämä sen verran mainio lomakohde :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti