keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kruisailua Koh Taolla

Koh Tao 
Tällä hetkellä on päälimmäisenä mielessä hierontaöljystä tahmeat ja yrteiltä tuoksuvat rentoutuneet jalat. Saavuimme siis juuri takaisin villaamme Sairee Beachin kukkuloille tunnin makoisan jalkahieronnan jälkeen. Lähdimme eilen Bangkokista kuudelta aamulla Lomprayah -lauttayhtiön bussilla kohti Chumponia. Matka kesti noin 5-6 tuntia, jonka jälkeen vaihdoimme kulkuneuvon lauttaan. Perillä meitä odotti Alan ja Heidi nimikyltin kera ja kyyditsi meidät tuttuun majapaikkaan, Koh Tao Star Villaan. Saimme vielä saman huoneenkin kuin viime vuonna (no, onhan täällä jopa kaksi huonetta) ja vitsailimmekin Alanille ja Heidille saapuneemme nyt takaisin kesämökillemme. Mukavaa olla taas täällä  :) Tuntuu melkei siltä, kuin olisimme tulleet moikkaamaan läheisiä sukulaisia. Myös koirat Moe ja Bailey tuntuivat muistavan meidät vuoden takaa :)

Alan ja Heidi ilahtuivat kovasti tuliaisistamme. Eniten ihastusta herätti tuomamme säilyke-poronkäristys. Alan ja Heidi eivät olleet uskoa, kun kerroimme, kuinka kallista poron liha Suomessa todellisuudessa on. He luulivat, että poroja juoksee ympäri Suomen maita ja mantuja, joten lihankin täytyy silloin olla edullista ;) Suurimmat naurunremahdukset saimme kuitenkin siitä, kun kerroimme, että Helsingissä on viime vuosina ollut todellinen citykaniongelma. Erityisesti Alania huvitti se mielikuva, että keskellä Helsinkiä juoksentelee äkäisiä kaneja ihmisten seassa. No, ei nyt ehkä ihan niin paha ongelma vielä sentään ;) Seuraavaksi Heidi alkoikin kyselemään näitä perinteisiä Suomi-kysymyksiä, kuten "onko teillä pingviinejä siellä? Tähän vastasin, että ei ole, mutta sen sijaan jääkarhut ovat toinen suuri ongelma kaupungeissa. "Oooh, polarbears, really?" ;)

Heidi ja Alan
Kävimme eilen illlalla nauttimassa tervetuliaisillallisen yhdessä Heidin ja Alanin sekä italialaisten naapureidemme kanssa. Ravintola oli upeissa puitteissa kukkulan kupeessa ja näkymät hulppeat alas rannalle. Nautiskelimme kunnon setit thairuokaa ja palan painikkeeksi otimme tietenkin happy hourin kunniaksi edulliset mojitot. Illallisen jälkeen palasimme takaisin villaan ja kilistelimme vielä porukalla pienet salmarisnapsit (tuliaispullosta, jonka toimme Heidille ja Alanille). Kyllä saa taas Suomesta erinomaisen kuvan: Meillä on kauhea kani- ja jääkarhuongelma, syömme vain poronlihaa ja pilaamme vielä hyvän vodkan salmiakilla.

Ensimmäinen kokonainen päivä Koh Taolla on sujunut löhöillen ja fiilistellen. Sää on ollut puolipilvinen, joten skippasimme toistaiseksi rantsun ja snorklailun. Päätimme kuitenkin olla tänä vuonna erityisen rohkeita ja kävimme vuokraamassa ikioman skootterin liikkumista helpottamaan.Hotelli-isäntämme Alan oli mukanamme vuokrauspuuhissa ja hankimmekin pyörän hänelle tutusta, luotettavasta paikasta. Mopedin hinta on vaivaiset 3 euroa päivältä, joten se tulee rutkasti halvemmaksi kuin paikallisilla takseilla eli songthaeweilla ajeleminen. Olli toimii kuskinamme ja meikäläinen istuu turvallisesti "takapenkillä" kokoajan joko Ollin selkää tai skootteria puristaen.
Olli on ylpeä kuski.
Aluksi meno tuntui hieman liian hurjalta meikäläisen makuun, mutta nyt alkaa jo pikkuhiljaa tottua koko hommaan, eikä tarvitse pitää enää silmiäkään kiinni ;) Ongelmallisintahan täällä ajamisessa on tuo vasemmanpuoleinen liikenne ja paikoitellen huonokuntoiset tiet. Pyrimme kuitenkin ajamaan erittäin varovasti ja vain paremmilla teillä. Skootteri on meillä nyt vuokrattuna ainakin pari päivää ja sitten mietimme uudestaan, tarvitsemmeko vielä menopeliä käyttöömme. Matka rannalta Koh Tao Star Villaan on sen verran pitkä ja tuskainen kaikkien niiden ylämäkien takia, että skootterista on kyllä huima apu, eikä tarvitse aina vaivata Alania ja Heidiä kyyditsemään meitä.

Eipä tässä tällä erää muuta. Kohta lähetää taas metsästämään ruokaa. Jälkkärit käymme nauttimassa uudessa kahvilassa Sairee Beachilla. Sieltä saa kotitekoista jäätelöä!
Springrooooolllls!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti