keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Sing Sing Singapore!

Taustalla uudehko hotelli Marina Bay Sands ja Singapore Flyer.


Loma lähenee uhkaavasti loppuaan, mutta onneksi on vielä muutama päivä aikaa täällä mahtavan Singaporen sykkeessä. Otsikon muuten blogini täsmälleen samalla tavalla kuin vuonna 2009 vieraillessamme ensimmäistä kertaa Singaporessa ;) http://www.travelblog.org/Asia/Singapore/Chinatown/blog-402985.html

Saavuimme eilen illalla perille hotelliimme rankan matkustuspäivän jäljiltä. Sekä lauttamatka Taolta että lentomatka Koh Samuilta sujui ongelmitta ja täsmälleen aikataulussa. Hotellimme täällä Singaporessa on siis viiden tähden Intercontinental Bugis -nimisessä kaupunginosassa. Täytyy kyllä todeta, että hotelli on tällä kertaa hienoinen pettymys. Tämä oli tosin arvattavissa Bangkokin Lebua-kokemuksen jälkeen ;) 

Bugis
Intercontinental on puitteiltaan ihan hieno, joskin minun makuuni liian vanhanaikainen ja paikoin nuhjuinen. Singaporessahan hotellien hinnat ovat ihan Suomen tasolla, joten eipä tästä Bangkokin veroista elämystä voinut tällä rahalla odottaakaan. Tein ehkä maailman typerimmän ratkaisun, enkä pesettänyt pyykkiä Koh Taolla, jossa hinnat pyörivät noin 1 euron paikkeilla/kilo. Ajattelin ,että eipä se pyykkääminen nyt niin kovin kallista voi Singaporen hotlassakaan olla. Tähän kohtaan tarvittaisiin sitten sellainen ”väärin meni” -summeriääni. Katselin tuossa hotellin pyykkihinnastoa, jossa oli mukavasti lueteltuna jokaiselle vaatekappaleelle erillinen hinta: yksi t-paita 10 Singaporen dollaria (n.6e), pikkuhousut 8 Singaporen dollaria...Taidan siis pyykätä vasta kotona. 

Kaiken huippu olikin sitten hotellimme aamiainen. Emme olleet aivan varmoja aamiaiselle mentäessä, kuuluuko aamuinen buffet huoneemme hintaan, mutta päätimme silti kokeilla onneamme. Olli totesi, että menemme joka tapauksessa sitten joka aamu hotellin aamiaiselle ja maksamme siitä sitten erikseen. Eihän se voi paljon maksaa. Tähän väliin taas sitten summeriääniä peliin. Olimme juuri hörpäämässä ensimmäistä kulausta kahvikupeistamme (joita saimme odottaa varmaan 10 minuuttia paskan palvelun takia), kun eräs tarjoilijoista kiikutti laskun pöytään. Avasin varovasti nahkaisen kansion ja arvatkaapa, mikä oli kämäsen buffetin hinta kahdelta hengeltä? Noin 50 euroa. Ehe ehe. Ei muuten mennä sinne enää huomenna. Onneksi lähistöltä löytyy useita kahviloita, joista saa paikallisia aamiaisherkkuja, kuten kaya toasteja ja curry puffeja huokein hinnoin. Mutta jos jotain positiivista tästä hotellista nyt vielä, niin sänky on ihanan muhkea ja tyynyt pehmeitä :D Ja jos näillä tyynyillä ei vielä uni tule simmuun, niin tarjolla on myös erillinen ”pillow menu” , josta voi valita esimerkiksi ”Buckinham”- tai ”Pregnancy”-tyynyn.
Dumplingeja Din Tai Fung-ravintolassa

Tämä päivä kului lähinnä shoppaillessa ympäri kaupunkia. Ostimme metroasemalta turistikortit, joilla saa suhata 3 päivää busseilla, metroilla ja junilla niin paljon kuin sielu sietää 24 dollarin (n. 14e) hintaan. No, tänään matkustimme kyllä koko rahalla, ensin pääostoskadulle Orchad Roadille, sitten uudelle hienostohotellialueelle Marina Baylle, jonka jälkeen palasimme puolen tunnin levolle hotellille. Illalla matka jatkui vielä Harbour Frontiin Vivo City -ostoskeskukseen ja takaisin. Meikäläinen sai hankittua ostoskassiinsa muun muassa Fitflop-sandaalit Tangz-kauppakeskuksesta. Ne on tällä hetkellä tosi suosittuja täällä Aasiassa ja niitä tuli vastaan esimerkiksi Bangkokissa todella paljon. Kyseessähän on siis erikoissandaalit, jotka on muotoiltu niin, että lihakset tekevät enemmän työtä kävellessä. Eli periaatteessa mulla pitäisi olla kuukauden päästä täydellinen kroppa, koska kulutan niin helkutisti kaloreita näillä ihmesandaaleilla :D Suoritin niillä jo tänään testikävelyn ja olivat ainakin todella mukavat jalassa. Pohkeet tuli vähän kipeäksi, joten nehän siis toimii! Sandaalien lisäksi ostin yhden iiiiihanan mekon. Olli löysi puolestaan halpoja Dockersin housuja eräästä outlet-myymälästä. Normaalisti housut maksavat Suomessa lähes 100 euroa, mutta Olli sai nyt sitten hankittua yhteensä kolmet housut hieman yli kympillä kappaleelta.

Kookoskakkukoju
Singaporehan on tunnetusti Kaakkois-Aasian ruokamekka ja pääsimmekin jo tänään nautiskelemaan loistavista herkuista. Kävimme lounaalla kuuluisassa Din Tai Fung -ravintolassa, josta saa kiinalaisia (vai onko ne japanilaisia?) täytettyjä ja höyrytettyjä taikinapalloja, dumplingeja. Kyseinen ravintolaketju taitaa olla mainittu jopa Michelin-oppaassa. Jälkkärin nautiskelimme perinteisesti Visma Atria -ostoskeskuksen foodcourtilla (= pieniä ruokakojuja täynnä oleva kerros), jonka eräästä kojusta saa höyrytettyjä kookoskakkusia täytettynä makealla pähkinäseoksella. Kärryn ulkopuolella olevista lehtileikkeistä päätellen pulju on ollut pystyssä jo kymmeniä vuosi.

Tiedättekö mitä? Huomenna on ehkä maailman paras päivä! Ohjelmassa on nimittäin hurvittelua oikein olan takaa. Suuntaamme heti aamusta Sentosa-saarelle Universal Studios –huvipuistoon, jossa kävimmekin jo itse asiassa viime vuonna. Tällä kertaa puiston pitäisi olla kokonaan auki, eli pääsemme testaamaan hurjimmat vuoristoradat! Illalla on sitten vielä vuorossa korkeakulttuuria teatterin merkeissä ;) Menemme katsomaan Marina Bayn uuteen Sands-teatteriin kuuluisan Leijonakuningas- broadwaymusikaalin. Itse olen jo nähnyt sen aiemmin Lontoossa, mutta pakotan nyt vielä Ollinkin sen sitten katsomaan. Jos se yhtä hyvä kuin Lontoossa, niin rupean pillittämään jo ensimmäisen ”aaaaatsiwengaaan” kohdalla, haha.

The Soup Spoon -ravintolan Simon&Garfunkel -kanakeitto  leipäkupissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti